fbpx
Blogging

Bliv set af flere på LinkedIn med den nye videofunktion

LI-video-nye-muligheder

I dette indlæg kan du læse om hvordan du får mere opmærksomhed på LinkedIn ved at bruge den nye integrerede videofunktion.

 

Større reach med integreret video end med YouTube-links

Indtil for nylig var den eneste måde at bruge video på LinkedIn på, ved at dele et YouTube- eller Vimeo link, men LinkedIn er nu begyndt at udbrede integreret video til brugerne, som betyder at du nu kan uploade en video fra computerens eller telefonens arkiv, eller vælge at optage og dele en video via LinkedIns mobil-app´en.

For at sidstnævnte funktion skal virke, skal derfor sørge for at din app er opdateret for at sikre, at du har den nyeste version. Hvis du ikke har videofunktionen endnu så skal den være tilgængelig for alle inden udgangen af ​​3. kvartal 2017.

 Mange, inklusiv mig, selv oplever, at et LinkedIn indlæg med integreret video, bliver set af væsentlig flere end det var tilfældet, når man delte YouTube- og Vimeolinks. Dette kan være et tegn på at LinkedIn-algoritmen lige som Facebooks og Instagrams prioriterer video højere end tekst og billeder.

video vil derfor styrke både dit personlige brand såvel som dit firmas

Vær naturlig og dig selv foran kameraet

Video giver en større følelse af nærvær og personlighed end stillbilleder, og video vil derfor styrke både dit personlige brand såvel som dit firmas, hvilket Rasmus Tønnies er et godt eksempel på i dette videointerview, hvor han giver tips til hvordan man styrker sit netværk via LinkedIn.
Ofte vil folk på LinkedIn vil være mere tilbøjelige til at oprette forbindelse med dig, når du har set dine videoer, for som i mange af livets andre aspekter betyder personlighed meget i for folks lyst til at connecte.

Mange vil måske mene, at video ikke hører hjemme på LinkedIn

Den indbyggende modstand at stå foran kameraet

For de der trodser den udbredte latente modstand mod at stille sig op foran iPhonens videokamera, er det vigtigt at ramme balancen mellem en afslappet naturlighed og formalitet.

Mange vil måske mene, at video ikke hører hjemme på LinkedIn, og at det er mere seriøst at skrive indlæg.  Men en kort video med en sober præsentation af et interessant emne, optaget med ordentlig lyd og eventuelt suppleret med undertekster, kan ikke andet end at fange opmærksomheden når dine følgere hastigt scroller ned igennem newsfeedet. For lad os være ærlige: Du poster vel for at blive set?

Sådan uploader du integreret video via app´en

For at dele en integreret video på LinkedIn skal du først åbne appen på din mobilenhed, og derefter trykke på videokameraikonet i delingsboksen på startskærmbilledet.

Klik derefter på videoikonet for at oprette en LinkedIn-videoopdatering, enten i form af en indspillet video fra din kamerarulle, eller ved at optage en video, der efter optagelse kan lægges op på LinkedIn, og derved give dit newsfeed en live-følelse.

Krav til formatet

LinkedIn har nogle grundlæggende krav til den video du uploader, bl.a. at den skal være mindst 3 sekunder lang og må ikke overstige 10 minutters længde. Den maksimale filstørrelse er 5GB, men husk, at folks opmærksomhed er kort, så det er en god ide at holde dine videoer under 3 minutter.

Du kan skrive op til 700 anslag i beskrivelsen af videoen og husk at inkludere nogle kommentarer der motiver folk til at se den. Når du er færdig trykker på opslå ligesom du ville med en almindelig opdatering. Bemærk at videoen automatisk afspilles uden lyd i feedet, så man skal altså aktivt slå lyden til. Flertallet, som på Facebook, ser video uden lyd, er det derfor en god ide at tilføje undertekster.

Hvilke emner egner sig til LinkedIn-video?

Hvis du føler dig tryg ved videomediet og har erfaring med det, så vil du muligvis være fristet til at lave spontane videoer på LinkedIn, hvilket absolut kan fungere, men videoer af en højere produktionskvalitet får dog flere visninger, så du bør generelt satse på at bruge lidt tid og ressourcer på produktionen.

Og husk også, at indholdet i dine videoer bør være 80 % godt og oplysende indhold, og de resterende 20 % kan være mere promoverende.

Når du overvejer hvilket indhold du skal anvende dine videoer, så tag udgangspunkt i din faglige ekspertise og svar eventuelt kendte problemstillinger, lav how-to indlæg (som dette), lav teasers til kommende events eller konferencer, indspil korte resuméer af bøger eller artikler, og husk i det hele taget, at det meste indhold du ville skrive i et skriftligt indlæg, kan også formes til en video.

min forudsigelse, at flertallet af brugerne ikke vil bruge funktionen

Afsluttende tanker

Video på de sociale netværk kender vi allerede godt, men da LinkedIn primært er B2B, er min forudsigelse, at flertallet af brugerne ikke vil bruge funktionen, men det betyder, at de der uploader originalt og velproduceret video vil nyde godt af den favorisering som LinkedIn giver videoproducenter.

Men hvad mener du? Kunne du overveje og dele video på LinkedIn? Jeg hører meget gerne din kommentarer herunder.

Blogposts og videoer som kunne interessere dig
interview
Interview med Benjamin Rud Elberth
opskriftsvideo er en god investering
Derfor er opskriftsvideoer en god forretning

Har du kommentarer? Skriv dem her

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage