fbpx
Mund zu Mund Media
Videoreklame til sociale medier Annoncekampagner på Facebook, Instagram og YouTube Produktbilleder Virksomhedsfotografering
Blogging

Billig reklamevideo virker bedst på Facebook

Når du annoncerer på Facebook er de bedste videoreklamer ikke store og dyre reklamefilm, som vi kender fra biografen og TV, men mere simple formater der udstråler autenticitet og ærlighed.

Som annoncør på Facebook og Instagram, er det er derfor let at tro, at jo større og dyrere dine reklamevideoer er, jo mere interaktion og jo flere konverteringer får de.

Biograf- og TV-reklamer

I  biograferne og på TV har vi vænnet os til reklamefilm, der er underholdende, sjove og fulde af tekniske effekter og animationer lavet med avancerede 3D-programmer samt optaget ved hjælp af komplicerede green screen-teknikker. Det har gjort biografreklamerne og TV-reklamer til udstyrsstykker, en slags superliga reklamefilm, der kan koste annoncørerne op til flere millioner kroner for få sekunders reklamefilm.

Som annoncør på Facebook og Instagram, er det er derfor let at tro, at jo større og dyrere dine reklamevideoer er, jo mere interaktion og jo flere konverteringer giver de. Men sandheden er imidlertid væsentligt mere nuanceret, for vi er blevet mere mistroiske over for de store firmaers forsøg på at sælge os eksempelvis mere øl eller vand med kulsyre. Som modsvar pumper annoncører endnu flere penge i reklamefilmene og i publiceringen af dem.

Crooner-stjernen Michale Bublé optræder i en reklamefilm for Bubly sodavand.

 

Og selvfølgelig har det en effekt, at vi har set og husker et bestemt mærke mere end et andet, når vi skal bestemme os for hvilke af de forskellige mærkevarer i butikken vi ønsker, eller når vi sidder med pegefingeren på musen i webshoppen. Men der er et simplere og billigere reklameformat, der kan give dig gode resultater som annoncør på Facebook- og Instagram.

Reklamefilm for øl fra Michelob ULTRA. Blev vist til Superbowl

Den sociale kontrakt

På Facebook- og Instagram er spillereglerne for annoncører helt anderledes af flere årsager. Den sociale kontrakt mellem bruger og annoncør er anderledes på de sociale medier end den er, når vi sidder i biografen eller ser reklamefinansieret fjernsyn som TV2, hvor alle er forberedt på at reklamer er en del af oplevelsen.

Den kontrakt har vi imidlertid ikke “underskrevet” på de sociale medier, og en reklamevideo bryder derfor ind i den private stund brugerne har med sine venner, og allerede der er annoncøren bad standing i forhold til sin målgruppe. Det betyder bl.a. at en person på Facebook eller Instagram næsten aldrig ser en reklame færdig, og at reklamevideoer som regel ikke ses mere end fem sekunder i gennemsnit (..!).

80% af brugerne slår heller ikke lyden til i newsfeedet, da man ofte er på sociale medier med mobilen i pauserne mellem aktiviteter og sidder nogle steder, hvor vi ikke vil forstyrre omgivelserne. Samtidig ses videoreklamerne på små mobilskærme sammenlignet med biograflærredets enorme omfang eller hjemmets store fladskærme, og de flotte effekter er derfor sværere at opfange.

Så hvis en videoreklame kampagne på de sociale medier skal have en effekt, er man nødt til at tænke anderledes og bruge andre greb end effekter. Den gode nyhed er dog, at enklere og billigere videoreklame formater, hvis de er lavet rigtigt, ofte vil være det bedste valg i en annoncekampagne på Facebook og Instagram uanset budget. Det er et emne du kan læse mere om i artiklen 20 vigtige videotrends i 2019.

Den afgørende målretning

Inden vi går videre, skal det understreges, at forudsætningen for at en videoreklame overhovedet får en effekt på de sociale medier, er at der er styr på målretningen. Det vil sige, at hvis du målretter annoncerne mod den forkerte målgruppe, så får selv den bedste video ingen kliks og dermed skaber den ingen salg. Det bliver for eksempel svært at få engagement og kliks på en annonce for damestøvler, hvis den er målrettet midaldrende mænd (..!).

Husk at tale til målgruppens interesser

På de sociale medier har brugerne magten, og de vil på et splitsekund beslutte sig for om de scrolle videre eller om de vil give din reklamevideo opmærksomhed. Reklamevideoen skal konkurrere med vennernes videoer, og hvis reklamen larmer for meget og dermed ødelægger den private og intime stemning, så bliver den hurtigt valgt fra af brugeren.

Less is more på Facebook og Instagram

Less is more bør være dit mantra, så brug af dyre og “larmende” effekter bør fravælges til fordel for en personlig og direkte tone. Tænk eventuelt lidt over hvilke videoer du holder mest af på Facebook og Instagram. Mon ikke det er videoerne fra dine venners hverdag og ferier? Her er der ofte tale om lidt rystede og ustrukturerede optagelser, men de er fulde af personlighed og med mennesker du kender og kan relatere til.

Den enkle og autentiske tandlægevideo gav pote

For nylig producerede jeg nogle reklamevideoer for en af mine faste kunder Dynamostol, der sælger ergonomiske stole til bl.a. tandlæger. Målet med videoen var at fange nogle oprigtige udtalelser fra tilfredse brugere af stolen. Jeg besøgte derfor Falkoner Tandlægerne, der har brugt stolene i 10 år, og interviewede en af ejerne og klinikchefen om deres erfaringer med stolene, og resultatet blev over al forventning!

Videoreklame fra Falkoner Tandlægerne

Videoreklame på Facebook hvor klinikejer Hans Alfred fortæller om Dynamostol. Du kan se videoen her

 

Deres positive erfaringer med stolene skinnede tydeligt igennem i interviewene, og de talte i et enkelt hverdagssprog, om de ergonomiske udfordringer deres arbejde byder på, og hvordan stolene hjælper dem i arbejdet. Sproget og de faglige referencer kunne målgruppen for kampagnen (tandlæger og klinikpersonale), let relatere til og derfor fungerede videoen rigtig godt.

Facebook annoncering reklame kampagne

Klinikchef Sonja Novovic fra Falkoner Tandlægerne fortæller om sine positive erfaringer med Dynamostol

 

Den var produceret med minimale grafiske effekter og helt uden avanceret klipning og 3D-grafik. Men de to hovedpersoner udstrålede personlighed, autenticitet og ærlighed, og da reklamevideoen senere i juli og august blev brugt i Facebook- og Instagram annoncerings-kampagner på det danske, svenske, norske og tyske tandlægemarked, skabte den enormt gode resultater i form at store mængder trafik til firmaets danske og udenlandske hjemmesider. I skrivende stund er 193.000 tandlæge-interesserede mennesker blevet eksponeret for videoen på Facebook og Instagram, og 5680 har klikket sig videre til firmaets hjemmeside, for at læse mere om stolene. Hvad der er endnu mere interessant er, at 15% af de eksponerede har set minimum 10 sekunder af videoen, hvilket er et højt gennemsnit på en videoreklame på Facebook og Instagram.

Det bør du tænke over i din næste videoreklame på Facebook og Instagram

Nu skal det ikke lyde som at flotte billeder, grafik og tredimensionelle effekter ikke bør anvendes i en video der skal bruges til annoncering, for det er bestemt også vigtigt, at din video har et rimeligt produktionsniveau. Det udstråler professionalisme og seriøsitet.

Sørg for at lyden er god, at anvende variende og spændende kameravinkler, at indsætte undertekster, at indsætte gode overgange mellem scenerne, passende titler osv. Det vigtige er bare, at det produktionstekniske må ikke blive dit primære fokus.

Brug i stedet energien på at forstå modtagerens situation, og hvordan du i videoen kan præsentere en løsning på hans eller hendes udfordringer. Anvend nogle repræsentanter for branchen, der vil dele deres erfaringer med dit produkt eller din service og sørg for at der tales direkte til kameraet. Hovedpersoner i videoen bør præsenteres med navn og eventuel titel, så de ikke anonymiseres, og instruktøren har en opgave i at sørge for, at de slapper af foran kameraet, så stemningen bliver naturlig på settet.

På den måde skaber du reklamevideoer med stor troværdighed, og du øger sandsynligheden for at modtageren vil ønske at vide mere om dit produkt ved at trykke på ”se mere knappen” i annoncen.

Her kan du se øl-reklamefilmene med Michelob og reklamen med Michael Bubble 

Read More
Blogging

20 vigtige videotrends i 2019

videoproduktion video reklame

Hvis du anvender video til reklame og kommunikation, så ved du, at mediet er i rivende udvikling både i form af formater og publiceringsmuligheder. I denne artikel får du Mund zu Mund Medias bud på 20 videotendenser og muligheder, du bør forholde dig til i 2019.

Udgangspunktet for effektiv anvendelse af videomarketing er selvfølgelig godt og relevant indhold, så lad os starte med det mest basale, nemlig videostrategi, videoens indhold, udgivelsesfrekvens, dataanalyse og videoannoncering.

20 videotendenser og muligheder, du bør forholde dig til i 2019.

1. Videostrategi

Ordet strategi kan let lyde som et slidt buzzword, men er basalt set din langsigtede plan for, hvordan du bruger video i reklame og kommunikation. Samtidig er det vigtigt at huske, at dine videoer indgår som et naturligt delelement i din kommunikationsplan eller marketingsmix. Hav derfor styr på dine videoers hvad (hvad er det overordnet tema for videoerne?), hvorfor (hvilket behov dækker man hos målgruppen?) og hvordan (hvordan vil du præsentere budskaberne?).[VLS2]

På denne måde ved du altid, hvad vil du sige til hvem, og hvad skal de gøre, når de har set din(-e) video (-er).

Videoproduktion videoreklame strategi

2. Godt indhold

Uanset om du publicerer til Facebook, LinkedIn eller YouTube, så  bør dine videoer være relevante, hjælpsomme og gerne underholdende for din målgruppe. Det er din målgruppes behov og interesser, der bør være retningspil for videoernes indhold, og ikke lovprisninger af fortræffelighederne ved ens produkt. En midaldrende kvinde fra provinsen bliver ikke fanget af den samme type video som en skateboardsinteresseret teenagedreng med Snapchat som sit foretrukne medie.

3. Dataanalyse

YouTube analytics, Google analytics, Facebook insights og Facebook analytics er uundværlige værktøjer, der kan fortælle dig meget om dine videoers præstationer.  Som moderne marketingsperson bør man have en basal viden om disse værktøjer, og Facebook insights og YouTube Analytics er et godt sted at starte, da du får relativ overskuelig information om dine videoers præstationer.

4. Regelmæssige publicering.

Regelmæssighed i udgivelserne er helt afgørende for at seerne vender tilbage til din kanal, Facebookside etc. Uregelmæssige videoudgivelser er lidt som en købmand med gode varer, der holder sporadisk åbent for i den situation vælger kunderne en butik, hvor man ikke går forgæves.

5. Betalt videoannoncering

Behovet for at bruge penge på betalt annoncering på sociale medier, forsætter i 2019. Rækkevidden og dermed antallet af mennesker der kommer til at se dine organiske opslag, det vil sige ikke-betalte, opslag, vil fortsætte med at falde. Facebook mf. vil altså fortsat prioritere at vise firmaers sponsorerede opslag frem for organiske i newsfeedene. Det gælder også, for de sider med mange følgere og fans.

Det blev ikke mindst tydeligt efter ”Facebook-apokalypsen” i januar sidste år, hvor Mark Zuckerberg bekendtgjorte, at Facebook i fremtiden vil satse på ”meningsfuldt” indhold, der fremmer interaktionen blandt venner og familie. Selv om det er en lidt kryptisk udmelding, er der bred enighed i branchen om, at firmaer er nøde til at supplere deres organiske indhold med betalt annoncering.

6. DIY-videoproduktion

Mulighederne for at være sin egen videoproducent er fortsat i rivende udvikling, og stadig flere vil i 2019 stå for sin egen videoproduktion og publicering af video. Det skyldes ikke mindst, at selv enkle opsætninger som en iPhone på en tripod med en ekstern mikrofon giver fine billeder og god lyd. Stadig flere bruger enkle videoredigeringsprogrammer som iMovie, Camstasia eller nogle af de onlinebaserede redigeringsprogrammer, som nævnes senere i teksten,  

Samtidig udvikler Facebook og YouTube fortsat deres platforme, så de bliver endnu mere brugervenlige med gode integrerede redigeringsprogrammer (YouTube), live-video, filtre, augmented reality og  meget andet, der kan piffe den hjemmelavede video op.

7. Video på Instagram frem for Facebook

Facebooks billede- og videoglade lillesøster Instagram har vokset sig stor ifølge Techcrunch med 800 millioner månedlige brugere. Der er derfor den platform, du ikke må glemme at publicere videoer på i 2019.

Antallet af månedlige brugere er et godt stykke fra storebror Facebooks næsten to milliarder månedlige besøgende! Men hvor Facebook har skruet ned for mængden af opslag fra virksomheder, så er Instagram nærmest gået i den modsatte retning. Ifølge Forbes er det visuelle sociale medie langt foran, når det kommer til brugerinteraktion, og det giver ideelle forudsætninger for virksomheder med visuelle produkter, eksempelvis tøj og smykker, der kan vises som både video og billeder i Instagrams newsfeed og i Stories.

8. Glem alt om lange videoer på Facebook

Glem alt om lange Facebookvideoer i 2019, for meget få ser mere end 15 sekunders video på mediet.

Som en konsekvens fa det, trak den kendte podcaster og grundlægger af Social Media World-konferencen, Michael Stelzner, for nylig hele sit , behind the scenes-videoshow, The Journey, bort fra Facebook over til YouTube. Hans sammenligner en Facebook-video med en storskærmsreklame i vejsiden en motorvejen, hvor en video ses kort i farten mellem to aktiviteter.

9. Brug mere kvadratisk- og fuldskærmsvideo

Der er tydelige indikationer på, at fuldskærm- og kvadratisk video, er formater, man i højere grad bør benytte i 2019.

Begge formater fylder nemlig mere i newsfeedet og fanger dermed lettere opmærksomheden, når der hurtigt scrolles ned. Samtidig gider de fleste ikke at vende deres telefon for at få tværformatsvideoer (16:9) til at fylde hele skærmen. Fuldskærms- og kvadratisk video er mest interessant på Facebook og Instagram. Her ser vi nemlig primært video på mobilen og på farten. Selv om YouTube på desktop nu automatisk udfylder tomrummet ved siden af videoen optaget i højformat, så sidder vi oftest ned og ser YouTube-video i tværformat på større skærme og over længere tid.

facebook video produktion annoncering

10. Vækstpotentiale for videocontentbureauer

I takt med det voksende behov for mange forskellige videotyper til hjemmesider, sociale medier, YouTube og annoncering, er behovet for videoproducenter med viden om publicering og videostrategi kun vokset i 2019. Videoproducenter, der mestrer de mange formater, og samtidig kan hjælpe til strategier, publicering og dataanalyse, bliver efterspurgte samarbejdspartnere 2019.

11. Historiefortælling

Vi mennesker elsker historier, og du vil opleve, at folk ser mere af dine videoer, bør du gøre som de professionelle og inddrage historiefortællingselementer i dine videoer i 2019.

Vi mennesker elsker historier

Filmskabere og videoproduktionsselskaber er skolet i at fortælle historier i film og reklamer til mange hundrede tusinde kroner. De professionelle arbejder ofte med historiefortælling ud fra modeller som berettermodellen, også kendt som hollywoodmodellen.  Her integreres de klassiske historiefortællings-elementer, anslag, præsentation, uddybning, point of no return, konfliktoptrapning, klimaks og udtoning, som i denne dygtigt udformede IKEA-reklame.

I skarp kontrast til produktionskvaliteten fra de store produktionsselskaber, står de fleste videoer på sociale medier og YouTube. Her er videoerne ofte lavet af autodidakte mennesker, der har lært sig at lave video for at få deres budskab ud. Men at anvende de klassiske greb fra historiefortælling, er ikke begrænset til de professionelle, og  selv enkle og korte videoer helt ned til 20-30 sekunder.

video story telling

12. Cloudbaseret videoredigering

Virksomhedernes behov for lave deres egen video fortsætter med at vokse i 2019. Softwarevirksomheder som  Animoto, Bitable, WeVideo, Renderforest eller Powtoon, tilbyder cloud-videoproduktion og -redigering der er meget brugervenlig og intuitive, og som stadig flere vil få øjnene op.

Uden større forudsætninger som videoproducent kan du lave fine videoer af god kvalitet med egne videooptagelser eller i kombination med programmernes indbyggede grafik samt video- og billeddatabaser, såkaldt stockmateriale. Programmerne har også indbyggede videoskabeloner, lige til at udfylde, og det er vores forudsigelse at stadig flere vil benytte disse funktioner.

13. Videoreklame på YouTube

I 2019 vil priserne på Facebookannoncering sandsynligvis fortsætte med at stige, og det er på tide at sprede sit annonceringsbudget ud på andre kanaler. Mange annoncører har i årevis undgået YouTube til deres videoreklamer, måske fordi man tænker at YouTube kun er for store virksomheder og filmtrailers. Men som verdens næststørste søgemaskine, bør 2019 være året hvor du afprøver nogle af YouTubes forskellige annonceformater. Videoreklamerne publiceres via Google Ads, og kan som på Facebook  målrettes til et meget specifikt publikum.

De såkaldte how-to-videoer, der er videoer der viser hvordan man løser praktiske problemstillinger, er et godt og overset format at anvende som YouTube-videoreklameformat.

14.  Micro influencers

Sidste år var et af marketingsverdenens buzzword influencer marketing, og i år bør fokus være på sponsoreret samarbejde med såkaldte micro influcencers/MIs, der er lokale influencers med egen fanskare på tusinder af loyale følgere.

Micro influcencers er primært unge mennesker med loyale følgere på YouTube og Instagram og med et kanalindhold, der ofte kredser om mode og livsstil. De populære unge YoutTubere og Instagramere har følgerantal der ikke helt matcher de store udenlandske ditto-influencers med millioner af fans. De danske MIs ligger typisk på 40- nogle hundrede tusinde abonnenter eller følgere. Via bookingbureauer eller ved at kontakte en influencer direkte, kan man indgå i et formaliseret samarbejde, såkaldte brand deals, hvor influenceren inddrager dit produkt i sine videoer og dermed stiller sin troværdighed og følgere til rådighed mod betaling.

Der findes en række udenlandske softwareløsninger til at finde relevante influencers, som Influence eller Social Blade, men også danske pendant er som Digital Danmark. Influencerbureauet har danske Hamsa Yassin med små 30.000 følgere på YouTube som del af sit portefølje.

15. Lydløs video på Facebook

Den lydløse trend fortsætter i år på Facebook og Instagram, og 80 – 90% af videoer på Facebooks bliver set uden lyd.

Der er ingen tegn på, at vi slår lyden til i Facebook i 2019, og grafik og undertekster er afgørende for at seerne bliver hængende og forstår budskabet.

Videoer på YouTube ses derimod næsten altid med lyden på, og hér gælder den omvendte tommelfingerregel, nemlig at god lyd næsten er vigtigere end skarpe billeder.

Videoboblerne

Vi har igennem de senere år set nogle meget hypede videotrends, der vidt og bredt er blevet udråbt som de næste megatrends, men som endnu ikke er blevet det, men kan have potentiale til at slå igennem i år eller i de kommende. Så hold derfor et vågent øje med:

16.  Live video

Ifølge Facebook, så ser vi live-video tre gange så lang tid som almindelige videoer, og da det stadig er få virksomheder, der live-streamer, er konkurrencen på området lav og 2019 bør derfor blive året, hvor flere anvender live-video.

Den upolerede og personlige form, som live TV og live video repræsenterer, tiltaler stadig flere, bl.a. på grund af den aktualitet og autenticitet, formatet leverer. Især er er autenticitet vigtigt i en tid, hvor stadigt flere er mistroiske over for kommercielle budskaber.

Alle de store streamingkanaler og sociale netværk som YouTube, Facebook, Vimeo og Instagram tilbyder muligheden for at sende live video.

Nogle YouTuber-kanaler som fx Nimmin Live har taget teten og satser kun på live video. Her er dete to brødre der transmitterer respektindgydende fem timer lange live-sendinger med tips og tricks til billedredigering , og hele 300.000 har valgt atabonnere på kanalen..

Gamingtrenden påvirker også også livestreaming.. Eksempelvis oplever streamingkanalen Twitch for tiden kraftig vækst blandt den yngre generation af gaming-interesserede, der følger andre livestreame, mens de spiller Counterstrike, Fortnite eller andre spil.

17. 360° video

Formatet har været understøttet af Facebook og YouTube i nogle år, men er endnu ikke slået igennem til hverdagsbrugeren. 360-graders video kan sammenlignes med QR-koder med oplagte fordele for brugeren, sågar integreret i de fleste smartphones, men som først nu begynder spire i sin anvendelse.

360-graders video er oplagt til interaktivt at invitere brugeren inden for i cafeen, tøjbutikken, restauranten eller i ejendomsmæglerens salgsannonce, hvor omgivelserne er en del af produktet med mulighed for at interagere med billedet.

Kameraerne er heller ingen hindring for at lave 360-graders video, og udmærkede kameraer kan fås ned til nogle tusinder kroner for en fornuftig kvalitet, så her findes endnu en niche med lav konkurrence.

18. IGTV

Instagram TV blev lanceret med pomp og pragt sidste år, og en række kendte videoprofiler fra bl.a. YouTube var blevet hentet ind for at sikre kvalitetsindhold til brugerne. IGTV er dog endnu ikke blevet en succes målt på mængden af indhold og brugere. Men med tanke på Instagrams popularitet og evne til succesfuldt at integrere nye elementer som Stories, augmented reality, live-video etc., så kan IGTV blive en succesfuld platform for videoproducenter og annoncører, når kanalen på et tidspunkt vokser i popularitet.

19. Snapchatvideo

Luften er gået noget af Snapchat vækst ikke mindst i takt med at Instagram har kopieret stort set alle Snapchats originale funktioner og bl.a. er aktieværdien mere end halveret. Mange marketingsfolk har med blandet held forsøgt at knække koden til effektiv markedsføring på det sociale medie, der immervæk har 186 millioner daglige brugere og i 2016 har 10 milliarder daglige mobilvisninger. Snapchat bør man holde øje med i 2019, men de fleste oplever det som et svært medie at bedrive marketing og kommunikation på, så det skal nok ikke være en højeste prioritet.

20. VR

Afslutningsvis skal vi runde virtual reality eller VR, der er formel 1 inden for tredimensionelle billeder, men som endnu er et nicheformat er  forbeholdt gaming-nørder med budget til meget dyre VR-headsets og kraftige gamingcomputere.

Men vi skal også huske på, at Facebook i marts 2017 købte VR-headsetproducenten, Occulus for to milliarder dollars, og er skal nogen, der kan udbrede den avancerede teknologi, så er det en teknologisværvægter som Facebook.

Som almindelig videoproducent har dog man intet at bidrage med til VR, der kræver specielle kameraer og enorme computere til de gigantiske videofiler.

En bekendt der er indehaver af hele det dyre VR-udstyr beskrev den tredimensionelle oplevelse meget præcist og malerisk: ”It´s dope man”. Og denne artikels forfatter kan også opfordre til at man afprøver VR-oplevelsen eventuelt på en af de VR-caféer, der findes rundt om i København. For VR er som en håndfast oplevelse af hvordan vi kan artificielt meget overbevisende kan opleve verden.

 

 

Read More
Blogging

Fuld tryk på din kreative Facebookannoncering

Facebook Creative Hub er et kreativt værktøj til Facebookannoncering og til at teste de mange kreative formater som Facebook og Instagram tilbyder. Det er let at lægge sin videoreklame og billeder ind, og teste nogle af de annonceformater man normalt ikke bruger. Det er forholdsvis enkelt at importere annoncerne i Power Editor eller Ads manager og bruge dem i kampagner.

Read More
Blogging

Inddrag kundernes indvendinger i din Facebookannoncering

Indvending 3

Som ansvarlig for Facebookannoncering bør du i detaljen kende din målgruppes tvivl og indvendinger omkring dit produkt, så du konkret kan inddrage modargumenterne i dine Facebook kampagner og videoreklame. Du bør vide, hvad der står i vejen for kundernes endelige køb og som en dygtig sælger anvende indvendingsbehandling i dine kampagner.

en grundlæggende forudsætning for succes med salg er evnen til at indvendingsbehandle kundeemnernes indvendinger

Kend indvendingerne for at kunne levere modargumenterne

Den garvede sælger ved, at en grundlæggende forudsætning for succes med salg er evnen til at indvendingsbehandle kundeemnernes indvendinger. Begrebet kan beskrives som et gennemtestet manuskript af modargumenter, der skal blødgøre den potentielle købers typiske indvendinger som tidspres, manglende forståelse for tilbuddets fordele eller vi-har-allerede-en-anden-leverandør-parader.

Facebookannoncøren er også en sælger

Jeg vil påstå, at mange Facebookannoncører ikke ser sig selv som sælgere, og derfor ikke fokuserer på at anvende modargumenter lige som salgsrepræsentanterne. Annoncebudskaberne fokuserer ofte udelukkende på pris og produktegenskaber.

Jeg vil påstå, at mange Facebookannoncører ikke ser sig selv som sælgere

Men i takt med at internethandlen boomer, er vigtigheden af Facebook annoncering og re-targeting strategier (annoncer til de som har besøgt din hjemmeside) blevet vital for mange annoncører. Især re-targeting annoncer er meget konkrete i deres tilbud, som ”Spar 30 % i denne måned”, ”Køb to og få en gratis”, ”Bliv medlem nu, og få den første måned gratis”. Denne type annoncer retter så mod et købemodent publikum, i en fase hvor både sælgeren og annoncøren også prøver at lukke sit salg. Det er også her, at indvendingerne typisk høres.

Trygheden bag skærmen

Men modsat sælgeren sidder Facebookannoncøreren som regel trygt bag sin skærm, og er sjældent i kontakt med slutkunden. Han hører derfor ikke disse indvendinger, men forsøger at finde frem til målgruppens demografiske karakteristika og interesser i Facebooks omfattende datamateriale, hvor succesen af en annonce bl.a. måles med Facebooks relevansscore. Men der findes mange nuancer om målgruppen, som Facebooks data aldrig vil kunne levere, og som kunne skærpe budskaberne i annonceringen.

at stille sine kunder et par spørgsmål om deres behov og ønsker vedrørende sine produkter og services, vil være overvindelsen værd

Facebook annoncøren skal overvinde sig selv

Derfor bør selv den dygtigste Facebook annoncør regelmæssigt tale med repræsentanter fra de målgrupper annonceringen retter sig imod for at få en dybere indsigt i hvad der rør sig i disse mennesker. Denne idé får sikkert maven til at snøre sig sammen hos mange annoncører, og måske føles det pinligt eller useriøst. Men at stille sine kunder et par spørgsmål om deres behov og ønsker vedrørende sine produkter og services, vil være overvindelsen værd, og give ammunition til at imødegå de forbehold kunderne måtte have.

Hvis man er for genert til at ringe, så kan man tale med sin virksomheds sælgere, svinge forbi kundeservice eller gå ned til receptionen og udspørge de mennesker, der ofte er i direkte samtale, med dem man forsøger at konvertere til betalende kunder.

Tænk eventuelt over hvordan en annonce for et produkt for din egen virksomhed, kunne præsentere et modargument til en af disse udtalelser.

Hvad er indvendinger?

Hvis vi tager vi udgangspunkt i nogle af de typiske indvendinger sælgere oplever, så kunne de lyde i stil med:

”Det er for dyrt, og jeg kan få en bedre pris hos konkurrenterne.”

”Vi er midt i en stor omlægning, og vi har ikke rigtig tid til at tage beslutninger om køb nu”

”Det har vi allerede prøvet, men det gav ikke rigtig nogen effekt”

”Dit produkt passer nok bedre til større virksomheder end vores”

”Vi bruger en leverandør, som vi er glade for, så vi har ikke noget behov lige nu”

Sådanne sætninger er guldkorn, og man kan på en kreativ måde komme sådanne indvendinger i forvejen. Tænk eventuelt over hvordan en annonce for et produkt for din egen virksomhed, kunne præsentere et modargument til en af disse udtalelser.

En meditativ indvendingsøvelse:

Forestil dig et produkt du længe har overvejet at købe, men som du af forskellige årsager har udskudt anskaffelsen af. Spørg dig selv, hvad der stopper dig fra at handle, og forestil dig så hvilket argument, der kunne trække dig nærmere et køb. (Jeg ved at prisen ofte vil være svaret, men der er nok også noget andet)

Personligt kunne jeg godt tænke mig at skifte bank, og få bedre renter i en konkurrerende bank. Men jeg forestiller mig, at det er en besværlig og tidskrævende proces at skifte, og har derfor ikke gjort det endnu. Men hvis en Facebook videoreklame landende i mit Facebook newsfeed, og beskrev at processen var smidig og enkel, så kunne det få mig til at overveje at tage skridtet.

Jeg vil altså mene, at der som Facebook annoncør er meget at vinde ved at gå i dialog med nogle kunder, og med inspiration fra Rytteriets dramatiske sjælerejse, den lille gombas vil jeg bare sige: ”Vi skal længere ind – vi skal helt ind i sindet..”

 

Read More
Blogging Business

Interview med Benjamin Rud Elberth

interview

Mød en af Danmarks bedste digitale kommunikatører, Benjamin Rud Elberth i et interview om at få indflydelse og flytte holdninger

I en meget travl periode op til kommunalvalget, tog Benjamin sig tid til at dele sine tanker og erfaringer omkring emnerne:

 • 5 gåde råd til at få opmærksomhed på nettet
 • Digital interessevaretagelse
 • Hvordan man overvinder content shocket på nettet, og når ud med budskabet
 • Lighederne mellem rådgivning af politikere og sportspersoner
 • At være leder i egen butik for første gang
 • Semantik og at finde det helt rigtige ord
 • Styrker og svagheder ved de største sociale medier
Read More
Blogging Business

Har du styr på mål og målgruppe i kommunikationen?

Her kan du se hele interviewet fra januar 2018 med Tina Mellergaard, i sin sidste tid som Head of Social i Landbrug & Fødevarer. I jobbet var Tina (næsten) nød til at stå op med hønsene, for at kunne svare på landmændenes henvendelser meget tidligt om morgenen. Hun fortalte også om den medietræning hun har lavet med de fagligt stolte landmænd, så de kunne bruge bl.a. Facebook som platform for deres budskaber.

Tina har også trænet direktørerne i organisationen i medieanvendelse, og hun afslørede, at landmændene ofte var mere digitale end først nævnte, hvilket blev sagt med et kærligt smil.

I interviewet kom vi også ind på hvordan vi man kan bruge ”digitale kroge” til at styrke sit netværk, og Tina fortalte om en mode hun i sin tid på IBM udviklede til sælgerne, der gjorde det lettere for dem at skaffe gode leads.

Vi var i det hele taget vidt omkring, og talte om hvordan det er, at være ansvarlig for mere end 55 sociale medier, om vigtigheden af at anvende godt produceret video i kommunikationen, om at turde være personlig i sine budskaber, om anvendelse af data til at måle resultater, om vigtigheden af tydelige mål og målgrupper og meget mere.

SCROLL gerne gennem interviewet og vælg de emner der interesserer dig mest, og kommentér endelig.

Skriv dig også gerne om til mit nyhedsbrev med tips og tricks til videomarkedsføring anno 2018.

MVH

Kristoffer

 

 

Read More
Blogging

Få kunderne igennem salgstragten med Facebook-videoannoncer

Facebook annoncering video salgstragt

I denne artikel lærer du, hvordan man flytter kundeemner igennem salgstragten ved at anvende den rigtige type video igennem de tre faser.

Videoindhold kan nemlig gøre mere end blot at skabe opmærksomhed øverst i salgstragten. Ved at bruge video i både midten og bunden af ​​din salgstragt, kan du engagere din målgruppe med de rigtige tilbud på det rigtige tidspunkt, og derved få et større afkast på din annoncering gennem at få flere interesserede konverteret til købere.

Video fanger opmærksomheden bedst

Facebook-brugere ser ifølge Facebook selv mere end 100 millioner timer video om dagen, og videos popularitet er støt stigende. Ifølge Cisco vil trafik fra online-video udgøre mere end 80% af al forbrugerinternettrafik inden 2020.

Videoindhold på Facebook udmærker sig ved at fange og fastholde publikums opmærksomhed, og gør sig ofte bedre end andre indholdstyper som foto eller linkindlæg. Personligt bliver min nysgerrighed altid vakt af videoopslag, og prøv for sjov at se hvilke opslag på Facebook der fanger din opmærksomhed.

Hvad er en salgstragt, og hvorfor bruge videoannoncer i den?

Før du begynder at oprette videokampagner for hvert trin i salgstragten, bør du vide præcis, hvordan en salgstragt er defineret.
I sin enkleste form er en salgstragt en række faser, der er designet til at lede målgrupper mod en beslutning om at købe.

Herunder opdeler jeg salgstragten i tre faser, men antallet af faser kan naturligvis udvides. Det klassiske princip om at fange opmærksomheden fra mange, og så gradvis filtrere de mest potentielle fra og konvertere denne gruppe, ligger dog fast.

Tre faser i salgstragten

 

Tanken er at flytte en potentiel kunde fra toppen til bunden, og videoannoncer er en af ​​de mest effektive måder at gøre dette på. Som annoncør kan du oprette specialmålgrupper (custom audiences) ud fra hvem og hvor meget de ser dine videoer, for en person der ser et minut af din video, er nok mere interesseret i dit produkt, end den person der bare ser tre sekunder. På denne måde bruges video til at ”filtrere” de interesserede fra de ikke-interesserede mellem fase et og to.

En almindelig fejl er at forsøge at sælge for tidligt i salgstragten med ”aggressive” salgskampagner til personer, der endnu ikke er varmet op til at købe

1. Opvarmning af dine målgrupper med værdiskabende video

En almindelig fejl er at forsøge at sælge for tidligt i salgstragten med ”aggressive” salgskampagner til personer, der endnu ikke er varmet op til at købe. På toppen af ​​salgstragten er dine målgrupper ”kolde”, hvilket vil sige, at de endnu ikke er bekendt med dig og dine ydelser. De hverken kender eller genkender dig, og du har endnu ikke opbygget troværdighed.

 

Med dette i tankerne er det derfor dit mål at skabe bevidsthed om din virksomhed, og når du indstiller målet for dine annoncer i Ads Manager er videovisninger det mest effektive kampagnemål på dette trin i salgstragten.

Du kan påvirke disse ”kolde” målgrupper med værdifuldt indhold der afhjælper din målgruppe med et praktisk problem, hvilket opbygger brand-awareness og genkendelse i Facebook-feedet. Dit indhold kan også hjælpe med at etablere troværdighed og autoritet både over for dine kunder og internt i din branche.

For eksempel er indhold opbygget omkring tutorials– og how-to-videoer en fantastisk måde at levere direkte værdi til din målgruppe. Brug videoerne til at lære seerne noget, som en video der giver et kort resumé af artikler, guider eller blogindlæg.

 

En effektiv måde at opbygge seernes tillid og brandkendskab på, er med videoindhold, der fortæller din unikke brandhistorie. Kunder køber ikke produkter eller tjenester alene på grund af egenskaber og effekter, og din etos og din virksomheds værdier er også vigtige parametre der påvirker købsbeslutningen.

På dette tidlige stadium af salgstragten kan du i dine videoannoncer og sponserede videoer også bede om at få feedback fra seerne. Stil spørgsmål som: ”Hvad foretrækker du?”, ”Hvad er din favorit?”, og du kan opfordre seerne til at kommentere på dine opslag og annoncer. Potentielle kunder kan dermed give dig en indikation af deres ønsker, interesser og behov, som kan hjælpe med at skærpe budskabet i videoer længere nede i salgstragten.

2. Send de interesserede videre til landing pages med produktfokuserede videoer

I midten af ​​salgstragten målretter du dine videoannoncer mod et interesseret (”varmt”) publikum, der har interageret med din virksomhed på Facebook. Målet er at få målgruppen til at foretage en bestemt handling på din hjemmeside og ikke bare se videoen. I Ads Manager er målsætningen kaldet konvertering derfor det mest effektive kampagnemål.

Vælg målet KONVERTERING i midten af salgstragten

I midten af salgstragten kan du fokusere på videoer der beskriver fordelene ved dine produkter eller tjenester

Målgruppen af motiverede har måske været på dit firmas Facebook-side, eller har set en af dine videoer. For at målrette mod disse personer, skal du oprette brugerdefinerede målgrupper (custom audiences) baseret på omfanget af videovisninger.

I midten af salgstragten kan du fokusere på videoer der beskriver fordelene ved dine produkter eller tjenester, og du varmer her målgruppen op til konkrete tilbud. Du opfordrer folk til at klikke videre til en landing page uden for Facebook, hvor de præsenteres for konkrete tilbud.


En af de bedste måder at få en ny kunde til at handle med dig, er ved at fokusere kampagnen omkring et indgangstilbud, en tidsbegrænset rabat, tilbud om at prøve dit produkt eller ved at tilbyde gratis forsendelse.

3. Genskab kontakten med de motiverede købere

I bunden af ​salgstragten fokuserer du på den gruppe vi betragter som de mest motiverede for et køb.

Du annoncerer til mennesker der måske har besøgt din landing page eller din hjemmeside uden at foretage den ønskede handling, som at bestille, købe, give sine kontaktoplysninger med mere. Målet her er derfor at vække den interesse de allerede har vist for dit firma, dine produkter og ydelser.

Taktikken virker for virksomheder af enhver størrelse, ikke kun store virksomheder som LEGO eller Ecco, og for at vide hvem der har været på dine sider, skal du installere Facebooks cookie, kaldet pixelen. Du skal også installere konverteringssporing på din hjemmeside eller landing page, så du kan måle i hvilken grad dine Facebook-annoncer opnår det ønskede mål og ikke mindst til hvilken pris.

Det bedste kampagnemål for videoannoncer i sidste fase af salgstragten er igen konverteringsmålet, fordi du vil have, at nogen skal foretage en bestemt handling.

Et effektivt format for videoannoncer til denne fase, er at filme udtalelser af tilfredse kunder, der fortæller om deres positive oplevelser med dit firma og dine produkter og services.

 

Sociale mediers endeløse tilbud om information og underholdning betyder at folks nærvær på bl.a. Facebook er ekstremt kortvarig, og påmindelseskampagner er en fantastisk måde at bringe de meget motiverede købere tilbage, for at afslutte og fuldføre et køb, en bestilling eller en tilmelding.

Read More
Blogging

5 tips til effektiv YouTube videoannoncering

YouTube annoncering videoreklame annoncering

Få konkrete tips der vil give dig resultater med YouTube-annoncering med videoreklame, og som holder dine omkostninger nede. Valg af videoformatet og opsætning af videoannoncen via Google Adwords er vigtige succesfaktorer.

1.      Vælg et mål med din videoreklame

Du skal begynde med at fastlægge, hvad du vil opnå med din videoannonce, og så fokusere på et eller maksimalt to mål. Det kan være trafik til en landingpage eller download af en relevant markedsrapport. Du skal som udgangspunkt bruge videoreklame som top of the funnel markedsføring, og ikke have salg som mål.

2. Pirre seernes nysgerrighed med ukonventionel video

På YouTube bør du som udgangspunkt  undgå videoreklame, der relaterer direkte til dit produkt eller forretning. Dette er især vigtigt, hvis du er i en branche som facaderenovering, der nok er ret uinteressant for de fleste.

Folk vil nemlig ikke klikke på din video for at se en kedeligt infomercial, men en lidt ”tør” tutorial kan dog fungere. Videoen skal dog give unikke råd, som seerne ikke finder andre steder. De mest succesrige YouTube-videoer fortæller dog en original og interessant historie.

Denne charmerende, og nu lidt ældre, videoannonce for Android er et godt eksempel på dette, og er selvfølgelig produktion i den dyre ende, men pointen er, at den ikke råber Android i hovedet på os, men skaber en god stemning, vi herefter forbinder med Android.

En YouTube reklamevideo skal nemlig få folk i stemning og varme dem op til at tage det næste skridt, hvilket er at besøge URL’en i slutningen af videoen så de kan se mere om produktet. Dit mål er at holde seerne involveret længe nok til at blødgøre dem for din opfordring til at klikke videre/downloade/købe noget etc.

Sørg for, at dine videoer fremkalder de følelser, du vil have, at kunderne skal kunne mærke din virksomhed, selvom der ikke er en direkte forbindelse mellem dit videoindhold og det produkt, du i sidste ende reklamerer for.

3. Find passende søgeord via søgeordsplanlæggeren

Effektiv videomarkedsføring er kombinationen af den rette video og en godt optimeret annoncekampagne, der kræver de rigtige søgeord. Et billede på dette er, som en Formel 1 racer der på en solskinsdag sendes på banen med tørvejrsdæk og ikke r regnvejrsdækkene.

Når du markedsfører på YouTube, er det vigtigt at forstå hvor seerne er i købsprocessen. Nogle marketingfolk forsøger at sælge med det samme, men problemet er, at folk, der finder dine videoer på YouTube, normalt er i der for underholdning, og er ikke er parat til at forpligte sig til et køb – modsat en søgning efter konkrete produkter på Google.

På YouTube søger folk efter underholdning ELLER svar på praktiske problemstillinger, som ”hvordan skifter jeg..” Af denne grund er det vigtigt at vælge søgeord, der er relevante for disse personer og potentielle kunder, og levere videoindhold, der relaterer sig til disse søgeord. Du kan bruge værktøjet Søgeordsplanlægning hvis du har en Google Adwordskonto til at undersøge søgeord til dine videobeskrivelser og annoncemålretning.

Videoreklame planlægning søgeorsplanlægger

Googles Søgeordsplanlægning hjælper med at finde egnede søgeord

 

Hvilke typer søgeord skal du så søge efter? Overvej ord og sætninger, der er relevante for både din branche og produkter. Hvis du f.eks. har en tømrervirksomhed, kan du målrette søgeord som “hvordan lægger man nyt terrassegulv” og “tømrerfirma”.

Har du læst indlægget Sådan laver den dygtige tømrer markedsføring på nettet?

Testning af søgeordsydelse i YouTube-annoncer

Dine søgeord skal have tilstrækkelig eksponering til at kunne teste dem korrekt, så du bør vælge søgeord med mindst 1.000 månedlige visninger, og du skal kunne samle nok data til at måle deres effektivitet.

Start med et lille budget, så du ikke bruger for meget på enkelte søgeord, for det er let hurtigt at overstige sit annoncebudget, i sin iver efter hurtige resultater. Så medmindre du arbejder med et stort budget, bør du sætte dit budget lavt nok til at sikre, at du ikke bruger for meget på et enkelt søgeordsmål. Du kan altid hæve dit budget, efter at du har haft en chance for at optimere din kampagne og vide, hvilke søgeord der giver det bedste afkast.

4. Filtrering af potentielle kunder

Målet med din video skal være at opvarme og filtrere potentielle kunder, og sende dem videre til din hjemmeside for mere information om dine produkter, services og eventuelle tilbud. Du har lettere ved at konvertere besøgende på din hjemmeside, efter at du har varmet dem op til dine tilbud.

Så hvordan opvarmer du og kvalificerer en potentiel kunde? Fokusér på at producere reklamevideo, der involverer og oplyser folk, men efterlader dem lidt nysgerrige efter at vide mere om dit firma. Videoen skal overbevise dem om, at de skal besøge din hjemmeside eller landingpage for at få de oplysninger, de har brug for. Afslut din video ved at sige noget i stil med: “Vi beskriver dette mere detaljeret på vores websted på ditbrandsdomain.dk

5. Optimer også din YouTube kanalside

Mange annoncører fokuserer udelukkende på at tjene penge ved at få folk videre til deres landingpage eller hjemmeside, men de fleste seere der ser din videoreklame, vil først klikke til dit firmas YouTube-kanalside. Din YouTubeside skal derfor være optimeret med information om dit firma og dine services og produkter i form at flere videoer – ja, du bør derfor have mere en video på dit brands YouTube kanal! Sørg for at inkludere links til dit websted og dine andre sociale profiler på din YouTube-kanalside. Brug også din banneroverskrift, hvor du kan indsætte fire klikbare links med passende call to actions.

YouTube banner reklame

Husk at optimere dit brands YouTube kanal. Det er ikke bare en videocontainer!

Afsluttende bemærkninger

For at afgøre, hvilke YouTube-annoncerings- og markedsføringsstrategier der virker for dig, er det vigtigt at teste dine kampagner og indsamle data om, og hvilke teknikker der er mest effektive. Prøv at teste og variere dine reklame- og markedsføringsvideoer på disse områder:

 • Forskelligt videoindhold
 • Forskellige søgeord
 • Forskellige videolængder
 • Forskellige målgrupper

At teste forskellige opsætninger i forhold til disse fire områder, spiller en helt central rolle i YouTube-annoncering, såvel som i al anden online annoncering, så brug tid på at udtænke forskellige variabler til afprøvning i dine kampagner.

God fornøjelse din videoannoncering på YouTube, der ikke er så kompliceret som det lyder, og måske YouTube reklamer er det værktøj du har manglet i din markedsføring.

Read More
Blogging

Dyrt reklamebureau + TV 2-reklamefilm eller videomarkedsføring?

reklamevideo markedsføring

Behøver man som mindre virksomhed at bruge 200.000 kr. på reklamefilm på TV2, for at lave effektiv reklame og markedsføring, når man kan lave mini videoreklamer på Google og Facebook for få tusinde kroner?

Stiller man ovennævnte retoriske spørgsmål til den ansvarlige for markedsføringen i en mindre virksomhed, så vil reklame til flere hundrede tusinde kroner, nok blive kategoriseret som en utopi, og markedsførings der er forbeholdt de store multinationale brands. Men, det vil være dumt ikke at anvende levende billeder i sin markedsføring, når de nu fanger og fastholder opmærksomheden så effektivt. Og det kan gøres for et væsentligt mindre beløb end det koster eksempelvis Fleggaard at købe Casper Christensen som hovedperson til sine YouTube reklamer, eller udgifterne til produktion af Momondos prisvindende The DNA Journey.

Dyr branding og effekter der ikke kan måles

Vi er mange der er vokset op med de klassiske (og ret irriterende …) TV 2 reklameblokke, der i mange år var det eneste alternativ til den klassiske biografreklame. Det er ikke overraskende en dyr form for reklame, og ser man nysgerrigt på priserne som TV 2 oplyser på deres hjemmeside, så koster ”30 sekunders reklamespot, estimeret til 425.000 eksponeringer (18+) i tidsrummet kl. 18.00 til 23.00… 67.150,- kr.”

Det er mange penge, og prisen er sikkert fra den lave ende af TV 2s prisskala. Med tanke på at TV 2 samtidig ikke, på samme måde som Google og Facebook, kan indsamle data hvem der rent faktisk har set reklamen, efterlader det annoncørerne med en del kreativt gætværk på den reelle effekt af deres investering.

Klassisk reklamebureaus udfordring

Men udover prisen på tv-reklame, er der også udfordringer hos reklamebureauerne der skal stå for selve reklamefilmene. I en artikel i Dansk Markedsføring oplyser 99% af de adspurgte annoncører, at reklamebureauerne ofte har en udfordring med forståelse af deres kunders forretningsmodeller, mod et uforholdsmæssigt stort fokus på den kreative udformning af reklamefilmene. Bureauerne er med andre ord ikke i stand til at skabe en tydelig sammenhæng mellem den kreative reklamefilm, og det endelige salg.

 

Digitale bureauer har førertrøjen på

Dette er mange nye digitale bureauer til gengæld gode til, og de formår at skabe en lige linje mellem online reklamekampagner på Google, YouTube og Facebook, der målbart dokumenterer om reklamen har nået og konverteret målgruppen til kunder. De digitale bureauer er ofte godt indsat i de forskellige målgruppers online brugermønstre, og kender de digitale platforme ned i detaljen. Samtidig formår de dygtige digitale konsulent bureauer at skabe kampagner, der som spindelvævsnet opfanger den potentielle kunde på de mange online touch points som nettet tilbyder, og hvis du er blevet ”forfulgt” rundt på diverse internetsider af en reklame for den ”samme røde trøje”, så ved du hvad jeg taler om.

Kend målgruppen og indstil Google og Facebook rigtigt

Udgangspunktet for en effektiv reklame, er naturligvis at den vises for en interesseret målgruppe, og personligt vil jeg se sandsynligvis bruge mere tid på en reklame for kitesurfingudstyr end en videoreklame for Gucci dametasker. Som annoncør skal man derfor kende sin målgruppe og dens interesser, for at målrette sine annonceværktøjer rigtigt i Facebook Adsmanager og Google AdWords.

Nye spilleregler for videoreklame på sociale medier

En af de største udfordringer for en succesfuld videoreklame ligger i opbygningen af videoen. Hvor reklamer på de kommercielle Tv-kanaler ofte bliver set fra start til slut, fordi vi er for dovne til at zappe videre, har seerne på Facebook og YouTube slet ikke den samme tålmodighed. Musen bruges flittigt til at klikke væk fra reklamerne, og det stiller krav til reklamens udformning. Til at beskrive hvor hurtigt vi er væk fra videoerne der keder os, så ser Facebookbrugerne i gennemsnit kun 10 sekunder af organiske (ikke kommercielle) videoer, og på YouTube klør det i pegefingeren for at klikke væk fra pre-roll reklamernes obligatoriske 5-6 sekunder.

Det kan lyde som ekstremt dårlige ods for videomarkedsføringen, og det får sikkert også den dygtige kreative videoproducent til at vende det hvide ud af øjnene, men vil man lave markedsføring på de store sociale medier og YouTube, så må man forstå at spillereglerne er anderledes på nettet end på TV og i biografen.

En formular til opbygning af en reklame

Dygtige YouTube producenter som amerikanske Derral Eves anvender en succesfuld formular, som man kan lade sig inspirere af i sine videoproduktioner, og den matcher også YouTubes anbefalinger for opbygningen af en effektiv reklamevideo. Formularen kan også anvendes til videoreklamer på Facebook, men her skal man huske på at få undertekster på sin video, da 80% ser video uden lyd på verdens største sociale medie.

Eksemplerne på reklamevideoerne herover fra Say it With a Sock og SAM.ai følger flere af punkterne fra Derral Eves skabelon.

 1. Fang seerens opmærksomhed
  1. Alle tricks gælder, men vær etisk og sørg for en sammenhæng mellem intro og produktet
 2. Beskriv en kendt udfordring som din målgruppe har
  1. Tal om en problemstilling som er relevant for seeren, og gerne som et spørgsmål:
   “Vil du blive en bedre løber…?”, “Synes du at mysli er kedelig?”, “Behøver økologisk frugt af være dyr?”
 3. Tilbyd en løsning på udfordringen
  1. ”Hos XX får du dit eget løbeprogram”, ”Vores mysli er smagt til med..”, ”Få leveret billig økologisk frugt hver uge..”
 4. Referencer
  1. Fortæl hvem du har hjulpet, giv nogle gode cases og del statistik
 5. Call to action. Hvad skal seeren gøre efter reklamen
  1. Eksempelvis klikke videre til en landing page, få en rabatkode, læse yderligere et blogindlæg eller se en video om din service eller produkt

Det er vigtigt at understrege, at punkterne ikke skal følges kronologisk, men skal betragtes som vigtige ingredienser i reklamen.

God fornøjelse med din videomarkedsføring

 

 

 

Read More
Blogging

Virksomheder eller privatperson? Sådan opbygges et stærkt netværk på LinkedIn

LinkedIn kan som både privatperson og som virksomhed, blive et af dine vigtigste værktøjer til at opbygge et godt netværk, og være en dør til det vigtige personlige møde der får kontrakter underskrevet.

Rambøll management konsulenten Rasmus Tønnies deler sine tips og gode råd til hvordan han selv har opbygget et stort og givtigt netværk på LinkedIn.

Read More
1 2