5 tips til effektiv YouTube videoannoncering

Få konkrete tips der vil give dig resultater med YouTube-annoncering med videoreklame, og som holder dine omkostninger nede. Valg af videoformatet og opsætning af videoannoncen via Google Adwords er vigtige succesfaktorer.

1.      Vælg et mål med din videoreklame

Du skal begynde med at fastlægge, hvad du vil opnå med din videoannonce, og så fokusere på et eller maksimalt to mål. Det kan være trafik til en landingpage eller download af en relevant markedsrapport. Du skal som udgangspunkt bruge videoreklame som top of the funnel markedsføring, og ikke have salg som mål.

2. Pirre seernes nysgerrighed med ukonventionel video

På YouTube bør du som udgangspunkt  undgå videoreklame, der relaterer direkte til dit produkt eller forretning. Dette er især vigtigt, hvis du er i en branche som facaderenovering, der nok er ret uinteressant for de fleste.

Folk vil nemlig ikke klikke på din video for at se en kedeligt infomercial, men en lidt ”tør” tutorial kan dog fungere. Videoen skal dog give unikke råd, som seerne ikke finder andre steder. De mest succesrige YouTube-videoer fortæller dog en original og interessant historie.

Denne charmerende, og nu lidt ældre, videoannonce for Android er et godt eksempel på dette, og er selvfølgelig produktion i den dyre ende, men pointen er, at den ikke råber Android i hovedet på os, men skaber en god stemning, vi herefter forbinder med Android.

En YouTube reklamevideo skal nemlig få folk i stemning og varme dem op til at tage det næste skridt, hvilket er at besøge URL’en i slutningen af videoen så de kan se mere om produktet. Dit mål er at holde seerne involveret længe nok til at blødgøre dem for din opfordring til at klikke videre/downloade/købe noget etc.

Sørg for, at dine videoer fremkalder de følelser, du vil have, at kunderne skal kunne mærke din virksomhed, selvom der ikke er en direkte forbindelse mellem dit videoindhold og det produkt, du i sidste ende reklamerer for.

3. Find passende søgeord via søgeordsplanlæggeren

Effektiv videomarkedsføring er kombinationen af den rette video og en godt optimeret annoncekampagne, der kræver de rigtige søgeord. Et billede på dette er, som en Formel 1 racer der på en solskinsdag sendes på banen med tørvejrsdæk og ikke r regnvejrsdækkene.

Når du markedsfører på YouTube, er det vigtigt at forstå hvor seerne er i købsprocessen. Nogle marketingfolk forsøger at sælge med det samme, men problemet er, at folk, der finder dine videoer på YouTube, normalt er i der for underholdning, og er ikke er parat til at forpligte sig til et køb – modsat en søgning efter konkrete produkter på Google.

På YouTube søger folk efter underholdning ELLER svar på praktiske problemstillinger, som ”hvordan skifter jeg..” Af denne grund er det vigtigt at vælge søgeord, der er relevante for disse personer og potentielle kunder, og levere videoindhold, der relaterer sig til disse søgeord. Du kan bruge værktøjet Søgeordsplanlægning hvis du har en Google Adwordskonto til at undersøge søgeord til dine videobeskrivelser og annoncemålretning.

Videoreklame planlægning søgeorsplanlægger
Googles Søgeordsplanlægning hjælper med at finde egnede søgeord

 

Hvilke typer søgeord skal du så søge efter? Overvej ord og sætninger, der er relevante for både din branche og produkter. Hvis du f.eks. har en tømrervirksomhed, kan du målrette søgeord som “hvordan lægger man nyt terrassegulv” og “tømrerfirma”.

Har du læst indlægget Sådan laver den dygtige tømrer markedsføring på nettet?

Testning af søgeordsydelse i YouTube-annoncer

Dine søgeord skal have tilstrækkelig eksponering til at kunne teste dem korrekt, så du bør vælge søgeord med mindst 1.000 månedlige visninger, og du skal kunne samle nok data til at måle deres effektivitet.

Start med et lille budget, så du ikke bruger for meget på enkelte søgeord, for det er let hurtigt at overstige sit annoncebudget, i sin iver efter hurtige resultater. Så medmindre du arbejder med et stort budget, bør du sætte dit budget lavt nok til at sikre, at du ikke bruger for meget på et enkelt søgeordsmål. Du kan altid hæve dit budget, efter at du har haft en chance for at optimere din kampagne og vide, hvilke søgeord der giver det bedste afkast.

4. Filtrering af potentielle kunder

Målet med din video skal være at opvarme og filtrere potentielle kunder, og sende dem videre til din hjemmeside for mere information om dine produkter, services og eventuelle tilbud. Du har lettere ved at konvertere besøgende på din hjemmeside, efter at du har varmet dem op til dine tilbud.

Så hvordan opvarmer du og kvalificerer en potentiel kunde? Fokusér på at producere reklamevideo, der involverer og oplyser folk, men efterlader dem lidt nysgerrige efter at vide mere om dit firma. Videoen skal overbevise dem om, at de skal besøge din hjemmeside eller landingpage for at få de oplysninger, de har brug for. Afslut din video ved at sige noget i stil med: “Vi beskriver dette mere detaljeret på vores websted på ditbrandsdomain.dk

5. Optimer også din YouTube kanalside

Mange annoncører fokuserer udelukkende på at tjene penge ved at få folk videre til deres landingpage eller hjemmeside, men de fleste seere der ser din videoreklame, vil først klikke til dit firmas YouTube-kanalside. Din YouTubeside skal derfor være optimeret med information om dit firma og dine services og produkter i form at flere videoer – ja, du bør derfor have mere en video på dit brands YouTube kanal! Sørg for at inkludere links til dit websted og dine andre sociale profiler på din YouTube-kanalside. Brug også din banneroverskrift, hvor du kan indsætte fire klikbare links med passende call to actions.

YouTube banner reklame
Husk at optimere dit brands YouTube kanal. Det er ikke bare en videocontainer!

Afsluttende bemærkninger

For at afgøre, hvilke YouTube-annoncerings- og markedsføringsstrategier der virker for dig, er det vigtigt at teste dine kampagner og indsamle data om, og hvilke teknikker der er mest effektive. Prøv at teste og variere dine reklame- og markedsføringsvideoer på disse områder:

  • Forskelligt videoindhold
  • Forskellige søgeord
  • Forskellige videolængder
  • Forskellige målgrupper

At teste forskellige opsætninger i forhold til disse fire områder, spiller en helt central rolle i YouTube-annoncering, såvel som i al anden online annoncering, så brug tid på at udtænke forskellige variabler til afprøvning i dine kampagner.

God fornøjelse din videoannoncering på YouTube, der ikke er så kompliceret som det lyder, og måske YouTube reklamer er det værktøj du har manglet i din markedsføring.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *